LAPIK TILAM TERAPIUTIK

TERAPI IMPIAN


Bio-Ion Therapeutic Mattress Pad
ADAKAH LIFE STYLE ANDA:-

-Kuat bekerja / sibuk dengan urusan harian?
-Pergi kerja pada awal pagi & balik kerja pada lewat malam?
-Selalu tiada masa untuk beriadah / tak sempat nak bersenam?
-Masalah kesihatan / tahap kesihatan tidak menentu?
-Masalah obesiti?

Kelebihan Lapik Tilam Terapiutik Bio-Ion CONTIAGO:
-Membantu meningkatkan kualiti tidur demi kesejahteraan & kesihatan tubuh.
-Ditatahi magnet kekal neodymium berprestasi ultra tinggi, magnet kekal ferit berprestasi tinggi & batu mineral jed.
-Penyelidikan & pembangunan termaju inovasi produk.
-Amat selesa & merehatkan.
-Rekaan sempurna dgn tepi yg diperkemaskan utk keteguhan & ketahanan.
-Paling efektif untuk kesihatan.
-Amat praktikal.
-Mudah digunakan.
-Kesihatan anda dipelihara semasa anda sedang tidur
-Boleh digunakan pada setiap hari tanpa terlupa kerana ada atas katil.
-Melancarkan peredaran darah semasa anda sedang tidur.
-Semasa bangun tidur anda akan rasa 'best' jer.
-Rasa cergas semasa bangun tidur.
-Rasa puas tidur / tidur yang cukup.(rasa tidur yang sebenar)
-mengelakkan hipertensi, arteriosklerosis, penyakit arteri koronari dan melancarkan peredaran darah.
-Mengurangkan ketegangan saraf & otot-Terapi FIR(Far Infrared Rays) membantu memperbaiki keadaan kulit dan semua rawatan kecantikan di sekitarnya.
-Membantu tubuh memperkuatkan sistem imun dengan merangsang peningkatan pengeluaran sel darah putih.
-Terapi FIR(Far Infrared Rays) juga banyak digunakan sebagai rawatan alternatif untuk penyakit-penyakit yang kronik.
-Boleh membakar lemak.(berdasarkan panduan yang perlu diikuti, mudah jer..)
-Mempunyai kelebihan seperti sauna. (mudah caranya, nak tahu caranya tanyalah kami..)
-Ada timer untuk set masa rawatan. (2jam / 4 jam & seterusnya)
-Tahap haba boleh laras mengikut keperluan.
-Jangan risau, haba yang terhasil tidak akan menyebabkan sebarang kelecuran pada kulit kerana ianya selamat.
-Ramai orang sukakan produk ini. (produk paling laris)
-Cara menjaga kesihatan era baru / zaman moden.
-Orang kampung pun dah guna, anda bagaimana?

BAGAIMANA IA BERFUNGSI UNTUK?

Mengurangkan Berat Badan
Sinar Infra-Merah Jauh daripada LAPIK TILAM TERAPIUTIK BIO-ION CONTIAGO boleh membantu penurunkan berat badan dengan mempercepatkan proses metabolisme organ-organ penting dan kelenjar endokrin yang menurunkan kalori secara beransur-ansur. Penurunan berat badan berlaku kerana lemak tubuh menjadi larut air pada suhu yang tinggi yang kemudiannya disingkirkan melalui peluh.

Meningkatkan Sistem Imun
Dengan Sinar Infra-Merah Jauh daripada LAPIK TILAM TERAPIUTIK BIO-ON CONTIAGO bertindak pada tubuh, peningkatan suhu tubuh adalah sama dengan mekanisme pertahanan tubuh terhadap bakteria dan jangkitan. Kesan berfaedah suhu yang meningkatkan ini adalah peningkatan sistem imun yang disebabkan oleh pengeluaran sel darah putih yang bertambah disebabkan oleh sumsum tulang dan kelenjar timus.

Mengurangkan Stress
Stress yang tinggi meletakkan tekanan teruk kepada sistem saraf tubuh dan ia adalah penyebab utama pelbagai penyakit kronik. Dengan perkembangan saluran kapilari dan peningkatan aliran darah dalam badan melalui Sinar Infra-Merah Jauh, tahap stress fizikal dapat diturunkan dengan banyaknya. Oleh kerana itulah, tidur diatas LAPIK TILAM TERAPIUTIK BIO-ION CONTIAGO ini dapat membantu membekalkan kelegaaan stress dan pengurangan stress yang penting kepada pengunanya.

BAGAIMANA ELEMEN-ELEMEN YANG TERDAPAT DI DALAM TILAM INI BERFUNGSI?
*Kombinasi 7 fungsi utama di dalam LAPIK TILAM TERAPIUTIK BIO-ION CONTIAGO ini memberikan rangkaian kebaikan, manfaat yang pelbagai & peningkatan kepada tubuh di dalam satu produk yg tidak dapat ditawarkan oleh produk tidur lain dari segi kualiti, keberkesanan & teknologi yg terbukti.
1) Fungsi Sinar Inframerah Jauh
Sinar Inframerah Jauh (terapi haba) yang dihasilkan melalui fabrik yang dirawat khas dengan Bioseramik dan Batu Mineral Jed berkuasa untuk menggalakkan pertumbuhan dan kecergasan sel hidup pada tubuh manusia.

2) Fungsi Bio-Magnetik
Magnet-magnet Kekal berkuasa yang ditatah ke dalam busa poliuretana membantu meningkatkan penembusan mendalam ke dalam tisu yang akan memberi tubuh tenaga dengan lebih pantas dan lebih cekap bagi mekanisme pemulihan sendiri.

3) Fungsi Terma
Kombinasi lapisan khas yang dilapisi dengan Elemen Pemanas Karbon Bertebat yang dapat menghasilkan haba terma yang semula jadi selamat dan penting bagi menggalakkan pengaliran darah dan peransang kecergasan sistem tubuh.

4) Fungsi Batu Mineral Jed
Dapat memancarkan Ion Negatif, Sinar Inframerah Jauh serta tenaga 'hidup' penting yang dapat menolong meningkatkan fungsi biologi sel tubuh serta meningkatkan aliran darah.

5) Fungsi Ion Negatif
Ion Negatif yang dihasilkan oleh fabrik yang dirawat khas dan Batu Mineral Jed digelar "ion baik" atau "ion gembira" dan ion ini dipercayai dapat memberi tenaga kepada sel tubuh dan meningkatkan sistem imun tubuh.

6) Keselesaan Tulen
Rekaan berkontur ergonominya yang hebat memberikan sokongan yang baik kepada kepala, tengkuk dan tulang belakang bagi mencegah anda mengalami kesakitan tengkuk di siang hari, dan pada masa yang sama, membantu anda tidur dengan lebih nyenyak di malam hari.

7) Fungsi Anti-Hama
Lapisan mewah fabrik Damask Jacquard dirawat dengan proses rawatan yang menjerihkan bagi memberikan fungsi perlindungan anti-hama yang unik dan berkesan, lantas memberikan anda perlindungan terbaik daripada kebanyakan jenis hama yang ada.

Pengoperasian Lapik Tilam Terapiutik Bio-Ion Contiago:
Pasang kepala plug(Unit Kawalan Termostat Pelbagai-Fungsi) pada soket elektrik, hidupkan kuasanya, tetapkan suhu yg diingini, kemudian berbaring & berehatlah ketika lapik tilam ini berfungsi utk memberikan anda kesan yg menakjubkan.

Jaminan Produk Lapik Tilam Terapiutik Bio-Ion CONTIAGO
Bio-ion CONTIAGO dilindungi Jaminan Produk selama 1 tahun supaya anda yakin menggunakan dan menikmati kebaikan produk unik ini.


Alangkah indah dan selesanya apabila merasai nikmat berbaring diatas lapik tilam ini... Hanya pengguna yg pernah menggunakan dan mengalaminya sahaja dapat menggambarkannya. Memperkenalkan inilah satu-satunya produk tilam yg mampu menjaga kesihatan semasa kita sedang tidur. Disamping itu peredaran darah juga dapat berjalan dengan baik.


Tilam ini boleh diperolehi dengan harga yang berbeza berdasarkan saiz .
Buatlah pilihan saiz tilam yg anda kehendaki berdasarkan kesesuaian anda. 
Walau bagaimanapun sila hubungi kami untuk mendapatkan penerangan yang sewajarnya.

Lapik tilam ini menggunakan fabrik yang cantik dan berkualiti. Potongannya juga sangat teliti.


Ketebalan tilam.
Panel kawalan suhu & masa rawatan yg anda kehendaki.

Fungsi Unit Kawalan Termostat Pelbagai-Fungsi Termaju:


-Mengawal tahap pemanasan (tempoh masa pemanasan) & suhu pada Lapik Tilam Terapiutik Bio-Ion Contiago yang disediakan dgn ciri-ciri mesra pengguna & teruji selamat.
-Menukarkan arus ulang-alik (AC) drpd sumber kuasa kediaman anda kpd arus terus (DC) yg telah direndahkan pada kadar 24v (6.2Amps) utk pengaktifan Elemen Pemanas Karbon Bertebat yg selamat & berkesan.
-Memastikan pengguna bebas ancaman sebarang bahaya kejutan elektrik.
-Pra-set yg mudah ditukar:
-Suhu: Min 40 C / 45 C / 50 C / 55 C / 60 C / 70 C / 80 C Maks.
-Tempoh: 2 / 4 / 8 / 12 jam.
-Pemadaman secara automatic (2 jam dari tempoh penetapan maksimum)
-Penggunaan kuasa rendah
–Sungguh menjimatkan.

TESTIMONI PENGGUNA

“Saya mempunyai penyakit darah tinggi, kolesterol, darah pekat dan saluran jantung tersumbat lantas saya tidak boleh membuat kerja berat, mudah penat serta tidak boleh duduk terlalu lama. aban hari saya perlu mengambil ubat sebanyak 12 biji, 3 kali sehari. Sejurus selepas pertama kali menggunakan BANTAL SAINTIFIK CONTIAGO dan LAPIK TILAM TERAPIUTIK BIO-ION CONTIAGO, saya dapat rasakan perbezaan pada tubuh saya! Saya dapat rasakan diri saya bagaikan orang yang baru. Terima kasih ZHULIAN kerana memberikan saya kehidupan yang baru!”

~ MAHFOOL BIN DAIM, 28-02937882 (Penghidap penyakit darah tinggi, kolesterol, darah pekat dan saluran jantung tersumbat)